Θερμομονωση Διπλης Τοιχοποιιας

 

Θερμομονωση Διπλης ΤοιχοποιιαςΗ Θερμομονωση Διπλης Τοιχοποιιας είναι άλλη μια μέθοδος για τη θερμομόνωση τοίχων εκτός από τις περισσότερο διαδεδομένες μεθόδους (την Εξωτερικη Θερμομονωση και την Εσωτερικη Θερμομονωση). Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται κατά βάση σε νέα κτίρια που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ή και σε πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν θέλουμε να αντικαταστήσουμε επάλληλα ή ανοιγόμενα κουφώατα, οπότε γεμίζουμε το κενό στον τοίχο με θερμομονωτικές πλάκες.

Σε αυτή τη μέθοδο θερμομονωσης ουσιαστικά υπάρχει τοίχος εξωτερικά και εσωτερικά, και ανάμεσα τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό, όπως φαίνεται και στην εικόνα αριστερά. Όπως στην εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση, έτσι και στη θερμομονωση διπλης τοιχοποιας συνίσταται η χρήση διογκωμένης πολυστερίνης έναντι της εξηλασμένης.

Κατασκευαστικά πρέπει να έχετε υπόψη πως στη θερμομονωση διπλής τοιχοποιίας ο εσωτερικός και ο εξωτερικός τοίχος (τα 2 κελύφη) πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους με σενάζ τουλάχιστον ανά 1 μέτρο ύψους για ενίσχυση, το οποίο πρέπει επίσης να είναι θερμομονωμένο για την αποφυγή θερμογεφυρών.

Αν θέλετε να πάρετε προσφορές για τη θερμομόνωση του δικού σας σπιτιού, είτε με τη μέθοδο θερμομόνωσης της διπλής τοιχοποιίας είτε με οποιασδήποτε άλλη μέθοδο θερμομονωσης, ο πιο εύκολος, οικονομικός και άμεσος τρόπος είναι να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor σε λιγότερο από 5 λεπτά, απλά ακολουθώντας κάποια βήματα. Για να καταχωρήσετε το έργο της δική σας θερμομόνωσης και να πάρετε προσφορές από συνεργεία αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα απλά πατήστε το κουμπί που ακολουθεί.

Θερμομονωση Καταχωρηση

 Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, ας δούμε παρακάτω τα στάδια εφαρμογής και τοποθέτησης της θερμομονωσης διπλης τοιχοποιιας

1. Αρχικά στην θερμομονωση διπλης τοιχοποιιας χτίζεται ο πρώτος επιμέρους τοίχος μέχρι το ύψος του σενάζ.
2. Στη συνέχεια καθαρίζεται ο τοίχος του δαπέδου από πιθανά υπολείμματα του κονιάματος.
3. Ακολουθεί η εφαρμογή της πρώτης σειράς του θερμομονωτικού υλικού από διογκωμένη πολυστερίνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στον τοίχο και το δάπεδο.
4. Στο επόμενο στάδιο της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας τοποθετείται και η επόμενη σειρά θερμομονωτικού υλικού έως το σενάζ, με τρόπο ώστε τελικά οι πλάκες να εφαρμόζουν πλήρως μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία, δηλαδή τον τοίχο, τα δοκάρια, τις κολώνες κλπ.
5. Πέμπτο και τελευταίο βήμα της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας είναι το χτίσιμο και του δεύτερου επιμέρους τοίχου μέχρι τη στάθμη του σενάζ.


Θερμομονωση Διπλης ΤοιχοποιιαςΜετά και την παρουσίαση των σταδίων εφαρμογής της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας, ας δούμε και τα θετικά και αρνητικά της, ξεκινώντας πρώτα από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου θερμομονωσης.

1) Το πρώτο πλεονέκτημα της θερμομονωσης διπλης τοιχοποιιας, που κατά βάση χρησιμοποιείται σε νέες κατασκευές κατά την ανέγερσή τους, είναι πως αποτελεί την πιο ισορροπημένη μορφή θερμικής προστασίας απέναντι στο κρύο τον χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι.

2) Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται ο ευκολότερος τρόπος τοποθέτησης των θερμομονωτικών υλικών, σε σύγκριση με την εξωτερική θερμομόνωση και την εσωτερική θερμομόνωση.

3) Η θερμομονωτική προστασία του τοίχου δεν επηρεάζεται καθόλου από την επίδραση της βροχής, καθώς το θερμομονωτικό υλικό δεν είναι εκτεθειμένο στο εξωτερικό περιβάλλον, όπως κατά την εξωτερική θερμομόνωση.

4) Με την θερμομονωση διπλης τοιχοποιιας επιτυγχάνεται την μερική εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας του τοίχου. Στις άλλες περιπτώσεις στη μεν εσωτερική θερμομονωση δεν υπάρχει καμία εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας των τοίχων, ενώ από την άλλη η εξωτερική θερμομόνωση εκμεταλλεύεται πλήρως τη θερμοχωρητικότητα.

 

Από την άλλη βέβαια η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας, όπως και οι άλλες μέθοδοι θερμομόνωσης (Εξωτερικη Θερμομονωση και Εσωτερικη Θερμομονωση) έχει και μειονεκτήματα, τα οποία σας παρουσιάζουμε συνοπτικά παρακάτω.

1) Πρώτον η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας δεν έχει καλή αντισεισμική συμπεριφορά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παρατηρηθεί στην θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας ο εξωτερικός τοίχος να αποσυνδέεται από το σύστημα και να πέφτει, σε περίπτωση μιας ισχυρής σεισμικής δόνησης. Αυτό το φαινόμενο βέβαια είναι πιο πιθανό σε περίπτωση που η σύνδεση των 2 κελύφων δεν έχει γίνει επιτυχώς.

2) Επίσης το θέμα της θερμοχωρητικότητας της τοιχοποιίας είναι ένα ακόμα μειονέκτημα της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας , που ναι μεν από τη μία την εκμεταλλεύεται, αλλά όμως μόνο μερικών και έτσι σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με την εξωτερική θερμομόνωση.

Θερμομονωση Καταχωρηση


Αφού έχετε ήδη διαβάσει παραπάνω τα στάδια εφαρμογής της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου θερμομόνωσης, θα έχετε σίγουρα σχηματίσει μια πιο πλήρη εικόνα για τη θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας αλλά και γενικότερα για τη θερμομόνωση. Να μην ξεχνάτε βέβαια το σημαντικότερο, ότι αυτή η μέθοδος θερμομόνωσης αφορά σχεδόν αποκλειστικά σπίτια και κτίρια γενικότερα που βρίσκονται τώρα στο στάδιο της ανέγερσης και όχι σε υφιστάμενες κατοικίας. Μάλιστα καλό είναι να ενημερωθείτε πλήρως γύρω από τη θερμομόνωση και να διαβάσετε λεπτομέρειες και για τις άλλες δυο βασικές μεθόδους θερμομόνωσης, πατώντας στα links που ακολουθούν (Εσωτερικη ΘερμομονωσηΕξωτερικη Θερμομονωση).

Αν όμως έχετε καταλήξει ή θέλετε γενικά να πάρετε προσφορές από συνεργεία για τη δική σας θερμομόνωση, πατήστε σ το κουμπί που ακολουθεί, ώστε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας σχετικά με θερμομόνωση των τοίχων σας. Σε λιγότερο από 5 λεπτά θα έχετε ολοκληρώσει την καταχώρηση του έργου σας και άμεσα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία θερμομόνωσης, όπου και αν βρίσκεστε στην Ελλάδα. Στο myConstructor θα κάνετε σίγουρα την πιο εύκολη, οικονομική και αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά γύρω από τη θερμομονωση του σπιτιού σας, είτε πρόκειται για εσωτερική θερμομονωση είτε για εξωτερική θερμομόνωση είτε τέλος για θερμομονωση διπλης τοιχοποιιας.

Θερμομονωση Καταχωρηση


Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323