ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

 

                                              Εξωτερικη Θερμομονωση                                                            Εσωτερικη Θερμομονωση                                                 Θερμομονωση Διπλης Τοιχοποιιας
                          Εξωτερικη Θερμομονωση                                Εσωτερικη Θερμομονωση                             Θερμομονωση Διπλης Τοιχοποιιας

 

Την εποχή που τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη ολοένα αυξάνονται, η λύση της θερμομόνωσης προκρίνεται από πολλούς ως μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση χρημάτων, μιας και όταν κάνετε θερμομόνωση τα έξοδά σας για κλιματιστικά, πετρέλαια και καλοριφέρ θα είναι σημαντικά μικρότερα. Τα κυριότερα είδη θερμομόνωσης των τοίχων του σπιτιού σας είναι η Εξωτερική Θερμομόνωση, η Εσωτερική Θερμομόνωση και η Θερμομόνωση Διπλής  Τοιχοποιίας, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας στις παραπάνω φωτογραφίες ή τα links.

Η πιο κατάλληλη επιλογή πάντως για να πάρετε προσφορές για τη δική σας θερμομόνωση είναι σίγουρα το myConstructor.gr. Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή και σύντομη, και χωρίς κανέναν κόπο θα έχετε κάνει την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με τη θερμομόνωση των τοίχων του σπιτιού σας. Πατήστε στο κουμπί παρακάτω για να καταχωρήσετε το έργο σας χωρίς καμία επιβάρυνση και να πάρετε άμεσα προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία.


Θερμομονωση


Ας δούμε όμως πρώτα επιστημονικά τη χρησιμότητα και τη λειτουργία της θερμομονωσης. Σε κάθε κτίριο υπάρχουν θερμικές απώλειες, λόγω της μετάδοσης της θερμότητας μέσω του αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον προς το εσωτερικό του κτιρίου και αντίστροφα, η οποία πάντα γίνεται από το θερμότερο στο ψυχρότερο. Βεβαίως αυτή η μεταφορά θερμότητας δεν είναι εφικτό να διακοπεί πλήρως, όμως με τη θερμομόνωση και μόνο με τη θερμομόνωση μπορείτε να επιτύχετε σημαντική επιβράδυνση αυτών των θερμικών απωλειών.

Η σημασία της θερμομόνωσης τοίχων γίνεται ακόμα πιο σημαντική, αν αναλογιστείτε πως τουλάχιστον το 35% των απωλειών θερμότητας από το σπίτι σας γίνεται από τους πλαϊνούς τοίχους, ενώ αν πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας χωρίς ταράτσα μπορεί να φτάσει και το 70-80%! Συνεπώς με την θερμομονωση των τοίχων σας κάνετε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών έως και 50%.

Γενικά πάντως να έχετε υπόψη πως με μια σωστή θερμομόνωση που θα σας κοστίσει το 2-5% του αρχικού κόστους κατασκευής του κτιρίου, μπορεί να σας εξοικονομήσει ως και 50% του κόστους που δαπανάτε τώρα για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας. Συνεπώς η θερμομόνωση δεν είναι απλά μια απλή οικοδομική εργασία, αλλά μια επένδυση.

ΘερμομονωσηΠολύ σημαντικό για την πιο επιτυχημένη θερμομόνωση των πλαϊνών τοίχων του σπιτιού σας είναι να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο θερμομόνωσης. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι θερμομόνωσης ειναι η εξωτερική θερμομόνωση, η εσωτερική θερμομόνωση και η θερμομονωση διπλης τοιχοποιίας.

Κατά βάση η εξωτερική θερμομόνωση θεωρείται ως η πιο συμφέρουσα λύση θερμομόνωσης, με σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων λύσεων. Μάλιστα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το κόστος της εξωτερικής θερμομονωσης έχει σχεδόν κατέβει στα επίπεδα της εσωτερικής, η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών επιλέγουν την εξωτερική θερμομόνωση.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην ανάλυση της κάθε μεθόδου (πατώντας στην αντίστοιχη φωτογραφία παραπάνω ή στα links), κάθε μια μέθοδος θερμομόνωσης έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κατά βάση όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρησιμοποιείται η εξωτερική θερμομόνωση, ενώ οι άλλοι δυο τρόποι επιλέγονται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα η μεν εσωτερική θερμομόνωση χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που η εξωτερική θερμομόνωση είναι ανέφικτη, είτε γιατί δεν μπορεί να τοποθετηθεί σκαλωσιά σε ένα σπίτι, είτε γιατί για να τοποθετηθεί θα υπάρχει δυσανάλογα μεγάλο κόστος.  Από την άλλη η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας χρησιμοποιείται μόνο σε νέες οικοδομές που βρίσκονται στο στάδιο της ανέγερσης και όχι σε ήδη υφιστάμενες οικοδομές.

Αν λοιπόν με βάση τα παραπάνω έχετε καταλήξει σχετικά με τη δική σας θερμομόνωση, καταχωρήστε άμεσα το έργο σας. Διαφορετικά μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τους 3 τρόπους θερμομόνωσης τοίχων, πατώντας στα αντίστοιχα links παρακάτω  (εξωτερική θερμομόνωσηεσωτερική θερμομόνωση και θερμομονωση διπλης τοιχοποιίας).

 

Καταχωρηση Θερμομονωσης


Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323