ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ


Εξωτερικη ΘερμομονωσηΗ Εξωτερική Θερμομόνωση, που από αρκετούς αναφέρεται και ως Θερμοπροσοψη ή Κελυφος, είναι πλέον η πιο διαδεδομένη μέθοδος για τη θερμομόνωση των τοίχων του σπιτιού σας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γενικά στην αγορά υπάρχουν κάποια ολοκληρωμένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε παλιά αλλά και νεώτερα κτίρια, πάντα όμως από την εξωτερική πλευρά των πλαινών τοίχων σας. Εκτός όμως από την εξωτερική θερμομόνωση, υπάρχουν ακόμα οι μέθοδοι της Εσωτερικής Θερμομονωσης και της Θερμομονωσης Διπλης Τοιχοποιας, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε πληρέστερα πατώντας στο αντίστοιχο link παραπάνω.

Το βασικότερο στοιχείο κατά την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας είναι το μονωτικό υλικό. Παλαιότερα χρησιμοποιούταν πετροβάμβακας και στη συνέχεια εξηλασμένη πολυστερίνη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ως πιο αποτελεσματική λύση για την εξωτερικη θερμομονωση έχει αποδειχθεί η διογκωμένη πλυστερίνη, καθώς ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις κατοικιών. Αφότου λοιπόν τοποθετηθεί το μονωτικό υλικό της διογκωμένης πολυστερίνης, για τη συνέχεια της θερμομόνωσης σοβατίζεται με πολυμερισμένο κονίαμα, ώστε να υπάρχει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Έτσι οι θερμικές απώλειες από τους πλαϊνούς τοίχους ελαχιστοποιούνται στο μέγιστο και αντίστοιχα η εξοικονόμηση ενέργειας μεγιστοποιείται, συνεπώς δηλαδή επιτυγχάνεται η θερμομονωση

Εκτός όμως από την θερμομόνωση και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, η εξωτερική θερμομόνωση προσφέρει ταυτόχρονα και ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο σας, ενώ αν πρόκειται για παλιά κατασκευή ουσιαστικά το ανακαινίζετε κιόλας εξωτερικά, αφού χωρίς κάποια επιβάρυνση έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το χρώμα του σοβά, που θα τοποθετηθεί ως τελική επίστρωση της θερμομόνωσης.

Αν λοιπόν έχετε καταλήξει στην εξωτερική θερμομόνωση και θέλετε να πάρετε προσφορές από συνεργεία, η πιο αποτελεσματική και εύκολη λύση είναι το myConstructor. Σε εμάς μπορείτε σε λιγότερο από 5 λεπτά να καταχωρήσετε το έργο σας, απλά απαντώντας σε κάποιες έτοιμες σύντομες ερωτήσεις σχετικά με τη θερμομονωση σας. Αφότου ολοκληρώσετε την ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση του έργου σας θα αρχίσετε να παίρνετε προσφορές από συνεργεία ανά την Ελλάδα, κάνοντας έτσι την πιο ολοκληρωμένη και εύκολη έρευνας αγοράς. Για να καταχωρήσετε το έργο σας απλά πατήστε στο κουμπί που ακολουθεί.

Καταχωρηση Θερμομονωσης

Έχοντας ήδη μια πρώτη εικόνα σχετικά με την εξωτερική θερμομόνωση, ας προχωρήσουμε στην περαιτέρω ανάλυση της, βλέποντας σε πρώτη φάση συνοπτικά τα βασικά στάδια εφαρμογής της εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους του σπιτιού σας:

- Πρώτο βήμα της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι να αλφαδιαστεί ο εξωτερικός τοίχος, να γίνει δηλαδή επίπεδος με ράμματα.
- Σε δεύτερη φάση τοποθετούνται οι μαρμαροποδιές των παραθύρων, οι οποίες θα πρέπει να προεξέχουν στο τέλος της εφαρμογής του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης
- Στη συνέχεια τοποθετείται ο οριζόντιος οδηγός στη βάση του τοίχου, ο οποίος πρέπει να είναι απόλυτα κάθετος προς τις ακμές του κτιρίου
- Στο τελευταίο στάδιο της εξωτερικής θερμομόνωσης επικολλούνται οι θερμομονωτικές πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη με βάση τον οριζόντιο οδηγό που έχει ήδη τοποθετηθεί.

Αυτή είναι σε πολύ γενικές γραμμές η διαδικασία εφαρμογής της εξωτερικής θερμομόνωσης, αν και βεβαίως κάθε συνεργείο πιθανόν να έχει και δικές του μεθόδους για κάποιες μικρότερες εργασίες της θερμομόνωσης.

Για να έχετε όμως μια πιο πλήρη εικόνα σχετικά με την εξωτερική θερμομόνωση, ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης, ξεκινώντας από τα πλεονεκτήματα.

Εξωτερικη Θερμομονωση1) Το πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι πως σας προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας. Με την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης θωρακίζονται περιμετρικά οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας και ταυτόχρονα εξαλείφονται οι θερμογέφυρες που πιθανόν να υπάρχουν, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται σημαντικά οι θερμικές απώλειες του σπιτιού σας από τους πλαϊνούς τοίχους. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, με την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης στο σπίτι σας μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια έως και 50% αυτής που καταναλώνατε πριν κάνετε τη θερμομόνωση τοίχων. Βεβαίως άμεση συνέπεια της εξοικονόμησης ενέργειας είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς πλέον με την εξωτερική θερμομόνωση θα χρειάζεστε λιγότερα χρήματα για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας.

2) Όπως έχουμε αναφέρει και πιο πάνω, με την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας εκτός ότι κερδίζετε ενέργεια και χρήματα, ουσιαστικά ανακαινίζετε εξωτερική την όψη του σπιτιού σας, ενώ μπορείτε και να επιλέξετε το χρώμα που θα έχει τελικά ο τοίχος σας, διαλέγοντας το χρώμα του χρωμοσοβά. Έτσι λοιπόν με την εξωτερική θερμομόνωση εκτός ότι αναβαθμίζετε ενεργειακά το σπίτι σας, το αναβαθμίζετε και εμφανισιακά.

3) Με την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο σπίτι σας έχετε ένα ακόμα όφελος, ότι προστατεύετε τους τοίχους σας από υγρασία, μούχλα και ρωγμές, καθώς και γενικότερα από τις θερμοκρασιακές μεταβολές που υπάρχουν ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό των τοίχων του σπιτιού σας. Παράλληλα με την εξωτερική θερμομόνωση προστατεύεται και ο φέροντας εξοπλισμός του σπιτιού σας από διαφόρων ειδών καταπονήσεις, συνεπώς γενικότερα με την εξωτερικη θερμομονωση θωρακίζονται οι τοίχοι σας απέναντι σε διαφόρων ειδών απειλές.

4) Άλλο ένα πλεονέκτημα που προσφέρει η εξωτερική θερμομόνωση είναι η σημαντική εξοικονόμηση χώρου και η πλειονότητα των αρχιτεκτονικών επιλογών που σας προσφέρει. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετά αρχιτεκτονικά σχέδια, σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σε τελικές υφές, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα της θερμομόνωσης να είναι πολύ κοντά στο προσωπικό σας γούστο.

5) Ταυτόχρονα με την εξωτερική θερμομόνωση, εκτός από την αρχιτεκτονική ελευθερία, έχετε το όφελος ότι δεν μειώνεται ο ωφέλιμος κατοικήσιμος χώρος του σπιτιού. Μάλιστα αν επιλέξετε την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων σας, δεν θα εμποδιστεί σε κανένα σημείο η ομαλή λειτουργία του σπιτιού σας στο εσωτερικό, οπότε δεν θα σας αναστατώσει όπως η εσωτερική θερμομόνωση, αντίθετα στο εξωτερικό θα γίνονται οι εργασίες και στο εσωτερικό θα κυλάει ομαλά η ημέρα σας.

Εξωτερικη Θερμομονωση

Από την άλλη όμως η εξωτερική θερμομόνωση -όπως και οι άλλοι τρόποι θερμομόνωσης- εκτός από πλεονεκτήματα όπως είναι λογικό έχει και μειονεκτήματα, τα οποία σας παρουσιάζουμε συνοπτικά παρακάτω.

1) Η εξωτερική θερμομόνωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθόλου σε κτίρια που στις όψεις τους έχουν έντονο εξωτερικό μορφολογικό ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα σε ένα νεοκλασικό ή και σε περιοχές - οικισμούς - που δεν επιτρέπεται η μορφολογική αλλοίωση της εμφάνισης των σπιτιών.

2) Για την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης ιδιαίτερα σε πολυώροφα κτίρια και υψηλές κατοικίες, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν σκαλωσιές, οι οποίες ενδέχεται να αυξήσουν το συνολικό κόστος της εξωτερικής θερμομόνωσης. Βεβαίως για σπίτια που η θερμομόνωση θα εφαρμοστεί σε μεγάλη επιφάνεια (π.χ. μεγαλύτερες από 100 τ.μ.), το κόστος της σκαλωσιάς μπορεί να απορροφηθεί στο συνολικό κόστος και έτσι να μην αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το αν θα επιλέξετε την εξωτερική θερμομόνωση ή την εσωτερική. Από την άλλη όμως ενδέχεται ο χώρος έξω από το σπίτι σας να είναι πολύ περιορισμένος και να μην μπορεί να τοποθετηθεί καθόλου σκαλωσιά, οπότε πιθανότατα πρέπει να απορριφθεί η λύση της εξωτερικής θερμομόνωσης και να οδηγηθείτε αυτομάτως στη μέθοδο της εσωτερικής θερμομόνωσης.

3) Ακριβώς επειδή κατά την εξωτερική θερμομόνωση η μόνωση βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά και είναι εκτεθειμένη στις θερμοκρασιακές και κλιματολογικές μεταβολές, είναι απαραίτητη η επίστρωση κάποιων υλικών για την προστασία της θερμομόνωσης από όλες τις εξωτερικές επιδράσεις.

4) Σχετικά με το κόστος που αρκετοί προβάλουν ως σημαντική διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική θερμομόνωση και την εσωτερική θερμομόνωση, σε μεγάλο βαθμό δεν ισχύει, καθώς πλέον οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες και παρόλο που η εσωτερική θερμομόνωση σε κάποιες περιπτώσεις είναι λίγο οικονομικότερη, τα μεγάλη οφέλη της εξωτερικής θερμομόνωσης συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα οι πελάτες να την προτιμούν και να την επιλέγουν, έναντι των υπολοίπων μεθόδων θερμομόνωσης

 

Μετά λοιπόν και από την παρουσίαση των θετικών και των αρνητικών της εξωτερικής θερμομόνωσης, σίγουρα θα έχετε μια πλήρη εικόνα σχετικά με αυτό το είδος θερμομόνωσης. Βεβαίως καλό είναι για να είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τη θερμομόνωση,  να ενημερωθείτε και για τις άλλες μεθόδους, πατώντας στα αντίστοιχα links παρακάτω (Εσωτερικη ΘερμομονωσηΘερμομονωσης Διπλης Τοιχοποιιας)

Ανεξάρτητα όμως από το είδος της θερμομόνωσης που θα κάνετε τελικά, αν θέλετε να πάρετε προσφορές από συνεργεία για το κόστος της δική σας θερμομόνωσης, δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπί παρακάτω και να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας σχετικά με την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων σας. Σε λιγότερο από 5 λεπτά θα έχετε ολοκληρώσει την καταχώρηση σας και μετά θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από συνεργεία αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα ανά την Ελλάδα, κάνοντας έτσι την πιο εύκολη, οικονομική και αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με την θερμομονωση (εσωτερική ή εσωτερική θερμομόνωση) του σπιτιού σας.


Καταχωρηση Θερμομονωσης


Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323